Ontwikkeld door
VDAB

Webinars, online cursus en workhops om je digitale en telewerkvaardigheden te versterken.

Aanpak

De VDAB ontwikkelde online materiaal rond de 21e-eeuwse vaardigheden. Dat zijn 14 sleutelcompetenties om succesvol te werken en leven in de 21e eeuw. De 14 sleutelcompetenties zijn verdeeld over 4 kwadranten.
 
Wij selecteerden een cursus, webinars en workshops waarmee je op je eigen tempo vaardigheden of competenties kan versterken die nodig zijn om duurzaam te telewerken (in coronatijden en erna).

Concreet materiaal

Alle webinars, cursussen en workshops zijn gratis ter beschikking. Van de cursus of workshops bestaat vaak ook een realtime versie. Voor de onlineversies moet je je wel aanmelden bij Mijn loopbaan. 
Op de site staat duidelijk aangegeven hoeveel tijd een webinar, cursus of workshop in beslag neemt. Het aanbod is toegankelijk voor iedereen met een digitale basiskennis.

ZELFSTURING

 • Webinar Veerkracht in onzekere tijden
  Als de hoeveelheid stress groter wordt dan je draagkracht, wordt het een probleem. In dit webinar wordt uitgelegd hoe je je veerkracht kan versterken aan de hand van de cirkels van controle en de 4G's uit de positieve gedragspsychologie.
 • Online cursus Timemanagement
  In deze online cursus leer je bewust om te gaan met het kostbaarste wat er is: jouw tijd. Je krijgt praktische richtlijnen om je activiteiten, je administratie, je omgeving en jezelf beter onder controle te krijgen - zowel in je professioneel als je persoonlijk leven.
 • Webinar Efficiënt tijdsbeheer
  Iedereen haalt zeker zijn voordeel uit efficiënt tijdsbeheer of “time management”. Met enkele basisprincipes kun je al heel wat effect realiseren! Tijdens dit webinar maak je snel en efficiënt kennis met de principes van timemanagement (of krijg je een goede opfrissing).
 • Online workshop Timemanagement
  Tijdens deze workshop krijg je technieken aangereikt om je persoonlijke tijdsgebruik te optimaliseren. Je leert persoonlijke levensdoelen ‘smart’ formuleren, energielekken opsporen, taken plannen en pechstroken voorzien.

SOCIALE VAARDIGHEDEN

DIGITALE GELETTERDHEID