Ontwikkeld door
Gezond Leven

VIVO ontwikkelde een eenvoudige speel/gespeksmethodiek om met je team in gesprek te gaan over werkbaar werk: de goestinggenerator. Tijdens het spel groeit er meer begrip, verbinding en goesting bij collega’s. Door de oplossingsgerichte aanpak focus je op de gewenste situatie in plaats van het probleem.

Context

De Gezond Leven Academie is één van de tools om de missie van Gezond Leven waar te maken: de Vlaming helpen om gezonder te leven in een gezonde omgeving..

Aanpak

Via een waaier aan opleidingen, van e-learnings tot live vormingen, delen we onze expertise en ervaring met professionals, beleidsmakers en het brede publiek. Je leert er meer over onze gezondheidsthema’s, over gedragsverandering en gezondheidsongelijkheid. Altijd goed onderbouwd én bruikbaar in de praktijk. Want we geloven dat we met z’n allen een steentje kunnen bijdragen aan een ‘gezonder Vlaanderen’.
De grote troef is hun expertise in gedragsverandering en gezondheidsongelijkheid. Die expertise loopt als een rode draad doorheen de opleidingen.

Concreet materiaal

https://www.gezondleven.be/academie

In het aanbod op de academie komen verschillende preventiethema’s aan bod:

  • Voeding
  • Beweging & lang stilzitten
  • Tabakspreventie & rookstop
  • Mentaal welbevinden

Gezondheid & milieu

Deze thema’s worden toegepast op verschillende contexten (of settings zoals Gezond Leven dat graag noemt) waarin mensen leven, wonen, werken: van kinderopvang en onderwijs tot lokale besturen en ondernemingen.
In het aanbod zitten opleidingen op locatie, e-learnings, live online, blended learning en op maat. Om het volledige aanbod te zien moet je wel een account aanmaken.
Interessant voor de setting werk:

  • Bewegingsdriehoek
  • Aan de slag met de Vlaamse gezondheidsaanbevelingen: een gezonde mix van zitten, bewegen en slapen
  • Gezondheidsbevordering (vooral voor preventieadviseurs, HR die rond gezondheid willen werken)
  • De geluksdriehoek. Over je goed omringd voelen, emotioneel goed in je vel zitten en over jezelf kunnen zijn. Meer info op www.gezondleven.be/themas/mentaal-welbevinden/geluksdriehoek
  • Tabak bevat een e-learning over hoe je rokers kan aanspreken op een rookvrij terrein

Beschikbaar

Je vind alle materiaal op de website van Gezond Leven.