Werkbaarheidscheques verlengd tot eind 2021

De Vlaamse Regering besliste om de werkbaarheidscheques en de verhoging van de kmo-Portefeuille tot eind 2021 te verlengen.

Infosessies

Het Departement WSE organiseert opnieuw twee webinars met meer uitleg over de modaliteiten van de werkbaarheidscheques en de verhoging van de kmo-Portefeuille. De infosessies vinden plaats op 25 februari 2021 en op 2 maart 2021 telkens van 10u tot 11u30. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Benieuwd waarvoor je de werkbaarheidscheques precies kunt inzetten? Lees verder en laat je inspireren door de getuigenissen van Wisper en TTL.

Meer werknemerswelzijn bij TTL.be 

TTL.be levert expertise in kwaliteitsbewaking van software. Midden in de eerste lockdown vroegen zij een werkbaarheidscheque aan om het welzijn van hun leidinggevenden en medewerkers een boost te geven. 

COVID-19 had een grote impact op het welzijn van alle medewerkers en hun leidinggevenden. Om de situatie in kaart te brengen én om een plan uit te werken werd het consultancybureau 361° ingeschakeld. Via een bevraging van het personeel werd een rapport opgemaakt en samen werd een plan van aanpak uitgewerkt. 

Volgens Nathalie Leys, COO van TLL.be zorgde het project voor meer openheid om over well being te spreken, zowel bij medewerkers als leidinggevenden en coaches. De werkbaarheidscheque zorgt ervoor dat zo’n project ook mogelijk én draagbaar is voor een kleine kmo. "Het is een mooi cadeau van de overheid, 60% van de kosten krijg je terugbetaald."

Stress- en burn-outpreventie bij Wisper 

Wisper is een ambitieuze organisatie die workshops dans, theater en beeldende kunst aanbied. De 22 medewerkers werken nauw samen om workshops te programmeren en gastdocenten te zoeken en te engageren. Dat zorgt er vaak voor dat het team meer doet dan ze eigenlijk aankunnen. 

Divergent is een HR-consultant van de UGent. Samen met de medewerkers van Wisper werken ze in drie workshops een actieplan uit: hoe kan je stress en burn-out voorkomen? Volgens de medewerkers is werkdruk en stress een complex probleem en via dit project krijgt iedereen de kans om werkpunten én sterke punten te benoemen. 

Alexandra Meijer, algemeen coördinator van Wisper is er van overtuigd dat het momentum er was om beroep te doen op de werkbaarheidscheque. Het maakt zo’n project financieel haalbaar maar het is tegelijk een springplank in je zorg voor het personeel. 

 

 

 
 

Contact