‘Werkbaar werkt’ op tour

Een theatervoorstelling organiseren over werkbaar werk? Ook in deze coronatijden is het mogelijk. Boek nu het improvisatietheater ‘Werkbaar werkt’ en laat je publiek via herkenbare situaties op de werkvloer ervaren hoe je werk werkbaar maakt en houdt. Via You Tube worden de scènes gestreamd en kan het publiek live tussenkomen om de acteurs verder te laten improviseren. De voorstelling duurt ongeveer een uur. 

Van live naar online improvisatietheater 

In het kader van het ESF-project ‘Een brug naar het werkveld’ liet de SERV-Stichting Innovatie & Arbeid in 2020 een improvisatietheaterstuk maken over werkbaar werk. Via deze interactieve werkvorm kan werkbaar werk makkelijker bespreekbaar worden. Het gezelschap Inspinazie zette zich aan het werk om het publiek via herkenbare scènes op de werkvloer aan te zetten tot discussie en reflectie. Maar toen kwam de pandemie … 

Het theaterstuk vervelde tot een online voorstelling waarbij de acteurs in een coronaveilige omgeving kunnen werken met een publiek op afstand. Om de interactie te verzekeren kan het publiek contact maken met de acteurs en via een app op de smartphone of computer ingrijpen in de voorstelling. 

Op tour

Na een algemene try-out op 13 november 2020 ging de online improvisatievoorstelling op tour bij de sociale partners. VOKA beet de spits af met een lunchvoorstelling in combinatie met informatie over het Welt-project. Het ACLVB organiseerde een namiddagvoorstelling die aansloot op een webinar over werkbaar werk. Er ging veel aandacht naar ‘hoe breng ik als delegee werkbaar werk ter sprake?’ Boerenbond koos voor een avondvoorstelling en wisselde de scènes af met concreet advies van experten. Verso/Vivo maakte er een namiddagvoorstelling van met opvallend veel interactie tussen de acteurs en de deelnemers. De tour bij de sociale partners loopt nog tot einde mei 2021. 

Voorstelling op maat

Sterk aan dit improvisatietheater is dat de scènes vooraf afgestemd worden op de specifieke werkomgeving van het publiek. Dat zorgt voor een grote herkenning. De voorstellingen zijn ook elke keer anders door de live tussenkomsten van het publiek. De voorstelling kan in een ruimer vormingsaanbod worden ingepast, bv. met een nabespreking maar kan ook opgesplitst worden per scène met een duiding tussenin. 

Voorlopig spelen de acteurs enkel online, maar zodra het mag, kan je ook een gewone zaalvoorstelling boeken. Ben je benieuwd hoe de algemene try-out eruit zag of wil je graag een voorsmaakje van wat je kan verwachten? Bekijk de trailer (2 min.)

Contact

Wil je weten hoe de voorstelling eruit kan zien op jouw werkvloer, hoeveel het kost of wil je het theater graag boeken? Neem dan contact op met Marc Breban via marc@inspinazie.be

Heb je vragen over het ESF-project ‘Een brug naar het werkveld’ of algemene vragen over het theaterstuk, stel dan je vraag via dit contactformulier