Opleidingsprojecten voor duurzaam telewerken

De oproep van ESF ‘Opleidingen Telewerk’ staat nu open. Tot 30 april 2021 kan je een projectvoorstel indienen waarin je opleidingen organiseert over telewerken. Je kan maximum 80.000 € subsidies krijgen (cofinanciering 30% voor kleine KMO’s, 50% voor middelgrote en grote ondernemingen). Projecten starten op 1 september 2021 en lopen 15 maanden. 

Een veerkrachtige en inclusieve arbeidsmarkt nà corona

De coronacrisis heeft onze arbeidsmarkt het afgelopen jaar grondig door elkaar geschud. De Vlaamse regering en de Vlaamse sociale partners zijn vastberaden om de gevolgen van de coronacrisis op de arbeidsmarkt aan te pakken vanuit een veerkrachtige en inclusieve arbeidsmarkt. Daarom zetten ze hun schouders onder een ambitieus akkoord ‘Alle hens aan dek’.  De maatregelen en initiatieven in het akkoord focussen op drie topprioriteiten, nl. een opleiding- en loopbaanoffensief, Vlaanderen digitaal transformeren en iedereen (duurzaam) aan het werk. 

Investeren in telewerkvaardigheden

Met deze oproep ondersteunt ESF organisaties om te investeren in de vaardigheden van hun werknemers die belangrijk zijn om telewerk duurzaam en werkbaar te implementeren. De ondernemingen kunnen subsidies krijgen voor opleidingen inzake digitale vaardigheden, leidinggeven op afstand, vaardigheden voor werken op afstand (zoals bijvoorbeeld efficiënt online vergaderen en zelf-organiserend vermogen) en psychisch welbevinden.

Voor wie?

Deze oproep richt zich op Kleine, middelgrote en grote ondernemingen zowel  uit de profit als social profit. 

Uitgesloten van deelname zijn opleidingsverstrekkers, overheidsadministraties en – diensten op nationaal, regionaal of lokaal niveau en promotoren aan wie reeds subsidies werden toegewezen in kader van oproep 473 en 522.

Doelgroep zijn alle werknemers (ook diegenen die tijdelijk werkloos zijn) in deze bedrijven.

Via de online ESF- applicatie kan je als organisatie een projectvoorstel indienen. Een projectvoorstel opmaken bestaat uit het beantwoorden van inhoudelijke en financiële vragen.

Meer lezen: https://www.esf-vlaanderen.be/nl/oproepen/opleidingen-telewerk

Infosessie

ESF organiseert een online infosessie over deze oproep op donderdag 4 maart 2021 van 10:30 tot 12:00.
Inschrijven kan hier https://esf-vlaanderen.be/nl/evenementen/infosessie-oproep-533-opleidingen-telewerk