In onzekere tijden worden mensen geconfronteerd met veranderingen, nieuwe uitdagingen en verantwoordelijkheden. Voor heel veel mensen is dit een uitdaging de ze met beide handen aannemen, voor anderen is dit een periode met veel twijfel en onzekerheid. 

Resultaten van recent onderzoek over werken in coronatijd zal ons helpen zicht te krijgen op de mogelijke impact van deze crisis. Zo blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek van Universiteit Antwerpen dat mensen zich door de crisis moeilijker kunnen concentreren, slechter slapen dan gewoonlijk, zich meer onder druk gezet voelen en neerslachtiger zijn dan gewoonlijk.

Merk je deze signalen ook op in jouw werkomgeving of herken je elementen uit onderstaande balans? 

Wil je een aantal dingen bespreekbaar maken en proactief werken aan het welzijn van je medewerkers, dan kan je met het EHBBO zakboekje aan de slag. Het ‘Eerste hulp bij burn-out’ zakboekje is een handige, laagdrempelige tool om in jouw bedrijf of organisatie het gesprek hierover aan te gaan, ook van op afstand. Zo kan je werken aan begrip voor elkaar en de communicatie op gang brengen en ‘warm’ houden.

Meer info